Hofman Cup : KFC Vrasene - KSK Kieldrecht 2-1

Na een intensief stageweekend waar vooral de focus op teambuilding lag, kregen onze jongens zondag buur Kieldrecht op bezoek in het kader van de Hofman Cup.

De thuissupporters zagen heel wat jongeren en nieuwkomers debuteren, maar het was gevestigde waarde De Smit die al na 5' voor de 1-0 zorgde. Nick, die voor het eerst de kapiteinsband droeg, nam zijn verantwoordelijkheid en zette een elfmeter feilloos om. De elfmeter kwam er na een fout op de infiltrerende Schepens. Na een kwartier herstelde Kieldrecht het evenwicht en nam het met hun ervaring de wedstrijd over. Hun balbezit raakte echter niet verder dan de 16m. Op slag van rust viel dan toch de gelijkmaker. Terwijl de lijnrechter een bezoekende fout signaleerde, liet de scheidsrechter het spel doorgaan. Het schot van bezoeker Van Bossuyt strandde op de kruising maar doordat de rebound er wel inging gingen we met 1-1 de kleedkamer in.

In de tweede helft was het spelbeeld evenwichtiger. Rond de 50' sloeg het noodlot toe. Thuisspits De Saegher bleef liggen toen hij alleen op doel naast besloot. Er wordt gevreesd voor zijn ligamenten, als dit bevestigd wordt een serieuze domper voor de thuisploeg. Parys Labouh, die na het uitvallen van De Saegher doorschoof naar de spitspositie, knikte 5' later wel de 2-1 tegen de touwen toen hij een hoekschop prima devieerde. Kieldrecht koos op het eind nog vol de kaart van de aanval, maar tal van schoten werden afgeblokt waardoor Vrasene met een 2-1 voorsprong de terugwedstrijd van volgende week aanvat.