KV Sint-Gillis - KFC Vrasene 2-4

KFC Vrasene heeft dit weekend een knappe overwinning geboekt. Het won met 2-4 op het veld van het tweede geklasseerde KV Sint-Gillis. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Het was de thuisploeg die de beste start nam, maar het duurde tot de 18’ voor een eerste echte kans. Bettens duwde in eerste instantie een voorzet weg, maar de rebound van Rogge ging er niet in. Langs de overkant kreeg Vertongen op het halfuur een open schietkans, maar hij trapte de bal over doel. Vrasene kwam beter in de wedstrijd en was in de 37’ opnieuw dicht bij een doelpunt, maar de vrije trap van Michael Maes vloog voorlangs. In de 43’ had De Meester een prima actie in huis, maar zijn schot in de korte hoek werd gered door Bettens. 2’ later waagde ook Mitchel Maes zijn kans, maar ook doelman De Dyn bracht redding. Net voor de rust kon De Dyn een vrije trap van Mitchel Maes vanonder de lat duwen, en de daaropvolgende hoekschop werd net naast doel gekopt door Heyninck.

Al vroeg in de tweede helft stak Sint-Gillis de neus aan het venster, maar het schot van Renneboog strandde op de buitenkant van de paal. In de 50’ was het dan toch raak voor de thuisploeg. Nadat een hoekschop van Acheleke bleef hangen kon topschutter Rogge de bal tegen de touwen trappen (1-0). De voorsprong was van korte duur, want 2’ later stonden de bordjes alweer gelijk. Het was alweer Rogge die de bal in doel kon werken, maar deze keer verlengde hij een vrije trap van Michael Maes in eigen doel (1-1). In de 68’ bezorgde Da Cunha de bal tot bij Mitchel Maes, die de bal knap in het verste zijnet kon trappen (1-2). In de 77’ was het opnieuw raak voor Mitchel Maes. Na een knappe actie kon hij doelman De Dyn uitschakelen en de 1-3 in doel leggen. In de 80’ ging de bal op de stip voor Sint-Gillis na een fout van Bettens op Rogge. Diezelfde Rogge twijfelde niet en trapte zijn derde doelpunt van de middag in doel (2-3). In de 89’ kon Da Cunha alle twijfels wegnemen voor Vrasene. Nadat hij alleen op doel mocht afgaan kon hij de 2-4 eindstand voorbij De Dyn in doel trappen.
Volgend weekend komt KSK Kieldrecht op bezoek. Supporters op post !

Doelpunten : 50’ Rogge (1-0), 52’ Rogge (owngoal 1-1), 68’ Maes Mitchel (1-2), 77’ Maes Mitchel (1-3), 80’ Rogge (2-3), 89’ Da Cunha 2-4

Opstelling KFC Vrasene : Frederik Bettens, Tim Vertongen, Stijn Tachelet, Largo Konrad, Michael Maes, Glenn Heyninck,  Samir Cheikh (83’ Nick De Smit), Matthias Coekaerts, Mitchel Maesl (89’ Jarno Rombaut), Killian Vereecken (90’ Mathy Weyenbergh), Yuran Da Cunha