KSK Kieldrecht - KFC Vrasene 3-1

De uitwedstrijd op Kieldrecht in deze jaargang zal steeds met een wrang gevoel bekeken worden vanuit Vrasense hoek. Toen de wedstrijd 2 weken geleden werd stopgezet, hadden onze jongens namelijk het gevoel iets te kunnen rapen bij het sterke Kieldrecht. Het systeem stond goed, de ploeg was gesteld, de honger was groot.

De inhaalwedstrijd van 14/12 was er echter een in volledig andere omstandigheden. Onze geteisterde selectie die de langdurig gekwetsen Mitchel Maes en Dario Van Spittael mist, zag er de afgelopen weken ook Vereecken en Temmerman bijkomen. Voor dit durenduel haakten ook Coeckaerts en Konrad af, waardoor er een uitgegeven elftal op de mat verscheen.

De ploeg vocht echter 45' lang voor wat het waard is en speelde in barre weersomstandigheden een knappe eerste helft. Kieldrecht vond geen openingen, het jeugdige Vrasene deed meer dan behoren zijn taak. In de 18de minuut kwam Vrasene zelfs op voorsprong. Een inworp van Vertonghen bereikte De Smit, die de bal tot bij Cheikh bracht. Die aarzelde niet en pakte de doelman tegenvoets. Een treffer die heel wat ergernis opwekte bij de thuisploeg. Zij vonden het een onterechte inworp en lieten hun ongenoegen blijken. Coach Pollet werd met rood van het terrein gestuurd en ook 2de doelman Bas slikte in dezelfde fase een gele kaart.

Onze jongens hielden al bij al makkelijk stand in de eerste helft, iets wat onmogelijk zou blijken in de tweede helft. Als ploeg verzoop Vrasene en eigenlijk werd het een speelbal van een ontketend Kieldrecht. Toch leverde dit de eerste 10 minuten na rust geen doelpunten op en had Vrasene de kans om zelfs op de tegenaanval een bevrijdende 0-2 binnen te tikken. De counters werden echter slecht uitgespeeld en rond het uur lukte Kieldrecht de gelijkmaker. Een lange bal eindigde veel te makkelijk in de rug van de verdediging waarna Van Guyse de 1-1 over doelman Franckaert kon lobben. Niet veel later scoorde Calle vanop zijn linksachterpositie een wereldgoal en plots stonden onze jongens 2-1 in het krijt. Een knullige penaltyfase later besliste de wedstrijd voor Kieldrecht.
Elk een helft, met uiteindelijk 3-1 als terechte uitslag.
Volgend weekend trekken we naar het veld van SK Kemzeke. Supporters op post!

Doelpunten : 16’ Cheikh (0-1), 54' Takx (1-1), 61' Calle (2-1), 69' Rufai (3-1)

Opstelling KFC Vrasene : Franckaert Nick, Vertongen Tim, Tachelet Stijn, Maes Michael, Van De Vyver Steven, De Smit Nick (75' Winters Jordy), Merckx Wout (60' Engels Jari), Vercauteren Curt (60' De Saegher Jeroen), Cheikh Samir, Pinoy Jari, Da Cunha Yuran