White Boys - KFC Vrasene 2-4

Na een knappe 9 op 12 in de januarimaand trok onze aAploeg het eerste weekend van februari naar Sint-Niklaas, waar het revanche wou nemen op White Boys na de tik uit de heenronde. In de heenronde verloren we thuis echter met 2-3 na een verschrikkelijke start (0-3 na 30').
Voor deze wedstrijd waren kapitein Van de Vyver (geblesseerd) en Pinoy (vakantie) onbeschikbaar.

De wedstrijd begon opnieuw dramatisch toen het na 1' al 1-0 stond voor de thuisploeg. Een foutje van doelman Franckaert op een matige vrijschop zorgde ervoor dat Daan Van der Loo (ex-Vrasene) zijn naam op het scorebord stond.

Vrasene stond direct met de rug tegen de muur en had het vooral moeilijk met het viriele spel van de thuisploeg. Eens er rust aan de bal gebracht werd, viel wel op dat er mogelijkheden lagen.
Rond de 20ste minuut sneed Mitchel Maes al eens heerlijk door de verdediging en kon hij enkel foutief gestopt worden. Een penalty kregen we echter niet.
5' later was het dan toch raak toen de opgerukte De Smit een schot richting winkelhaak afleverde. De thuisdoelman pareerde Nicks inzenden nog, maar Cheikh was goed gevolgd en tikte de gelijkmaker tegen de touwen. Net voor rust glipte ook Da Cunha door de buitenspelval maar de paal stond de voorsprong in de weg.

In de tweede helft ging Vrasene verder op zoek naar de winst, al was er nu wel duidelijk de opdracht gegeven meer uit het duel te spelen en voetballend het pleit te winnen. Rond het uur vond het ook de voorsprong, toen Konrad na een hoekschop in de vijandelijke 16 was blijven hangen. Largo liet dit jaar al vaker zien dat hij één op één met een doelman vaak aan het langste eind trok. Wanneer 10' later Vercauteren de ingevallen De Saegher afzonderde voor doel, leek de match gespeeld. De Saegher knalde de bal eenvoudig binnen en bewees op skiverlof het scoren niet verleerd te zijn. Ondanks de flankverdediger van White Boys een tweede geel onder de neus kreeg na het tegenhouden van de doorgebroken Da Cunha slaagde de thuisploeg er toch in om het nog even spannend te maken. 3 minuten voor tijd maakte Franckaert een vermijdbare penalty overtreding. Centrale verdediger Kjell Maes trapte de aansluitingstreffer op het bord. Even werd gevreesd voor een spannend slot, maar die vrees werd direct weggenomen toen Vercauteren opnieuw zijn spitsbroeder De Saegher diep stak. Jeroen twijfelde niet en dikte zijn totaal alweer met twee goals aan.

Een mooie 2-4 zege voor onze jongens die verder doorgaan op hun elan. Na de wedstrijd ontstond er een heus feestje in de bezoekende kantine. Bedankt aan de organisatie van VK White Boys voor het lekkere eten! Zaterdag volgt de derby tegen Sint-Gillis Waas. Nick De Smit zal dan geelgeschorst ontbreken. Supporters op post!

Doelpunten : 2’ Van Der Loo (1-0), 15’ Cheikh (1-1), 65’ Konrad (1-2), 75’ De Saegher (1-3), 89’ Maes K. (2-3), 91’ De Saegher (2-4)

Opstelling KFC Vrasene : Franckaert Nick, Tachelet Stijn, Konrad Largo, Maes Michael, De Smit Nick (75’ Vertongen Tim), Coekaerts Matthias, Vercauteren Curt, Cheikh Samir (61’ De Saegher Jeroen), Maes Mitchel (86’ N Dom Demba), Vereecken Killian, Da Cunha Yuran (82’ Temmerman Jelle)