KFC Vrasene

SK Kemzeke - KFC Vrasene 0-1

Flashback naar 17 december 2022 .De wedstrijd Kemzeke - Vrasene leek lange tijd door te gaan, tot halfweg de opwarming de ref toch besliste uit te stellen door het bevroren veld en de barre weersomstandigheden. Dit tot ergernis van de thuisploeg, die een gehavend Vrasene liever wel partij hadden gegeven. Drie weken later lagen de kaarten helemaal anders. Na de verdiende winterstop keerden Vereecken, Konrad, Coeckaerts en Mitchel Maes terug bij de selectie. Nog niet allemaal klaar voor wekelijks 90', maar wel fit genoeg bevonden om de groep een boost te geven. Een boost vol geloof in de eigen groep.

Met vertrouwen begon Vrasene sterk aan de partij. Ondanks felle tegenwind nam Vrasene het heft in handen en was het enkele keren voorzichtig gevaarlijk. Na een mooie aanval kreeg Vercauteren de kans op de openingstreffer, maar oog in oog met Van den Branden schoot hij het leer op de keeper. De afwachtende houding van de thuisploeg werd in de 21ste minuut afgestraft toen Cheick rond de 16m zijn bewaker passeerde en beheerst binnenschoot.
Nadien bleef nog een kwartiertje het spelbeeld ongewijzigd, met Vrasene vooral aan de bal. Rond de 35' toonde de thuisploeg zich echter assertiever en gingen ze hun windvoordeel meer gebruiken. Verder dan enkele scherp en goed aangesneden vrijschoppen kwamen ze echter niet, zodat Vrasene met een verdiende voorsprong kon gaan rusten.

De tweede helft is snel samen te vatten. Het lukte Vrasene niet meer om de ruimte die de thuisploeg gaf te bespelen, op één enkele keer na. Vercauteren werd mooi diep gestoken door Cheick, omspeelde de doelman en werkte de 0-2 tegen de netten. Jammer genoeg stak de lijnrechter daar een stokje voor, hij meende buitenspel gezien te hebben. De thuisploeg toonde inzet, gooide al zijn wapens in de strijd, maar kwam nooit verder dan enkele afstandsschoten die steeds in het bereik van een attent keepende Franckaert waren.

Naast het leuke gevoel dat enkele langdurig geblesseerden terugkeerden, sluiten we deze midweekspeeldag toch af met een domper. Kapitein Van De Vyver diende net na rust vervangen te worden met een blessure. Zelf vreest hij dat dit een soortgelijke blessure wordt als die in de voorbereiding, die Steven toch ruim 2 maand aan de kant hield. We hopen dat snel blijkt dat de ernst minder groot is...

Zaterdag volgt al Zaffelare, waar de thuisploeg er alles aan zal doen om met 6/6 het nieuwe jaar te starten. Supporters op post!

Volgende wedstrijd

Zaterdag 28 januari om 19:30
Competitie


KFC Vrasene

-


KSVE Bazel

 

Vorige wedstrijd

Zaterdag 14 januari om 19:30
Competitie

KSK Kallo

1 - 8

wedstrijdverslag


KFC Vrasene

Klassement

# Team G PTN
1 SKL Doorslaar 18 42
2 KFCH Sinaai 18 38
3 Sporting Sint-Gillis-Waas 18 37
4 KSK Kieldrecht 18 33
5 FC Juventus Schoonaarde 18 32
6 SV Zaffelare 18 31
7 KFC Vrasene 18 30
8 JV Kruibeke 18 29
9 Voetbalclubs Sint-Gillis 18 26
10 KSK Kallo 18 26
11 Sparta Waasmunster 18 23
12 FC Dynamo Klein-Gent Beervelde 19 20
13 WB Sint-Niklaas 18 16
14 SK Kemzeke 18 15
15 KSVE Bazel 18 11
16 KAV Dendermonde 17 0

double pass 2 stars

double pass 2 stars

double pass 2 stars