Hofman Cup : KFC Vrasene - Wortegem 1-2

Voor de kwartfinale van de hofmancup kregen we Sparta Wortegem op bezoek, een derdeprovincialer met de wind in de zeilen. Ze doen het heel goed in hun competitie en kwamen met een volle bus naar Vrasene afgezakt. Het enthousiasme van de club zette zich door op de bezoekende spelers, want hoewel de openingsfase voor ons was en Temmerman altijd moest scoren op hoekschop, kwam Wortegem het spel dicteren en waren zij gewoonweg de betere ploeg.

In vergelijking met de succesperiode voor nieuwjaar miste Vrasene doelman Franckaert, De Wilde, Van Britsom, Coeckaerts en Laacheri terwijl ook De Smit en Maes om verschillende redenen een mindere wedstrijdvoorbereiding kenden.
Dit was klaarblijkelijk teveel van het goede, want onze jongens speelden een onherkenbare wedstrijd en als er al werd uitgeblonken, was dit eerder in te passief of in te weinig kwaliteit. Toch gingen we rusten met 0-0 en brak de wedstrijd op het uur pas open.

Lahouh kreeg een moeilijke bal ingespeeld van De Smit, verloor deze en 5" later stond de 0-1. Een afgeweken bal verschalkte onze jeugdige doelman Temmerman. De ingevallen Tuur Steensens bracht niet veel later de bordjes in evenwicht. Zijn jeugdig enthousiasme bracht gevaar en eindelijk scoorde Tuur zijn eerste voor onze a-ploeg. Hopelijk breekt dit de ban en zorgt dit voor nog meer statistiek bij Tuur. Wie dacht dat deze 1-1, ondanks het povere spelbeeld, toch nog voor een kentering zou zorgen, kwam bedrogen uit. Het doelpunt van de kwalificatie viel aan de overzijde toen N Dom veel te laks een bal aanviel waardoor de uitploeg in het geharrewar de 1-2 op hoekschop scoorde.

Een vervroegd maar verdiend einde van ons bekeravontuur. Een teleurstellende start van 2024. Zaterdag zal uit een ander vaatje getapt moeten worden wanneer SG Dendermonde op bezoek komt.

Doelpunten : 63' Vantieghem (0-1), 70' Steenssens (1-1), 81' Ngyah (1-2)

Zaterdag 2 maart om 19:30

Rangers Opdorp