Juventus Schoonaarde - KFC Vrasene 1-3

De topper van de speeldag vond plaats in Schoonaarde, waar nummer 3 tegenover nummer 1 stond. Doordat het een uitgestelde speeldag was, miste Vrasene (haast traditiegetrouw dit jaar) heel wat spelers. Naast de langdurig gekwetsten De Saegher, Tachelet, Van Spittael en Pinoy, kwam ook de match voor Coeckaerts te vroeg. Van De Vyver stond dan weer op de latten terwijl Arne Maes een ingepland feest had voor zijn jarige dochter. Gelukkige verjaardag Elle Maes! De Wilde (terug uit schorsing), keeper Franckaert (terug uit blessure) en Cheick kwamen in de ploeg en Anton Van Britsom (terug na blessure) nam voor het eerst in 2024 terug plaats op de bank.

Ondanks de wijzigingen nam Vrasene een geweldige start en had het binnen het openingskwartier 3 geweldige kansen. Na goed doorzetten van De Smit stond Vercauteren oog in oog met de thuisgoalie, maar die hield zijn netten schoon en hield zo zijn ploeg in de titelrace. Even later mocht Laacheri vrij aanleggen vanaf 16m maar zijn schot miste net het kader. Op het kwartier werd een goed aangesneden corner van Cheick staalhard gekopt door Konrad, jammer genoeg net over doel. Toch was het binnen het half uur wel raak toen Laacheri na een geweldige rush het hoofd koel hield en de bal beheerst binnenschoot. Deze voorsprong werd behouden tot de rust, op basis van het sterk openingskwartier misschien een te krappe voorsprong.

De tweede helft speelde Schoonaarde alles of niks en Vrasene had het hier moeilijk mee. Vrasene kreeg wel de beste kans direct na rust toen Vercauteren een vrijschop net naast knikte. De 1-1 kwam er toch toen op één van de vele geweldige centers de thuisspits werd gevonden die staalhard binnenkopte en geloof bij de thuisploeg bracht. Deze hoop werd echter snel de kop ingedrukt toen bij een volgende uitbraak Dom goed doorzette en de bal bij Laacheri bezorgde. Marouane kapte zijn man uit en schoot met zijn linker zijn tweede van de middag op het bord. De thuisploeg kreeg geen tijd om te herstellen, want enkele minuten later reageerde Dom attent en strafte een misverstand tussen keeper en verdediging af. Deze 1-3 was het spreekwoordelijke nekschot. Vrasene slaat hiermee Schoonaarde uit het titeldebat en lijkt voor de oppergaai enkel nog rekening te moeten houden met Sparta Waasmunster, Grembergen en misschien het volledig onder stoom komende Heikant Zele. Toch mogen we vooral fier zijn op onze jongens. Met 47 punten na 20 matchen en een geweldige reeks van 45/51 staan we nu al 10 weken aan de leiding. Volgende week volgt de derbij op Sint-Gillis-Waas.

Zaterdag 2 maart om 19:30

Rangers Opdorp