KFC Vrasene

Juventus Schoonaarde - KFC Vrasene 1-3

De topper van de speeldag vond plaats in Schoonaarde, waar nummer 3 tegenover nummer 1 stond. Doordat het een uitgestelde speeldag was, miste Vrasene (haast traditiegetrouw dit jaar) heel wat spelers. Naast de langdurig gekwetsten De Saegher, Tachelet, Van Spittael en Pinoy, kwam ook de match voor Coeckaerts te vroeg. Van De Vyver stond dan weer op de latten terwijl Arne Maes een ingepland feest had voor zijn jarige dochter. Gelukkige verjaardag Elle Maes! De Wilde (terug uit schorsing), keeper Franckaert (terug uit blessure) en Cheick kwamen in de ploeg en Anton Van Britsom (terug na blessure) nam voor het eerst in 2024 terug plaats op de bank.

Ondanks de wijzigingen nam Vrasene een geweldige start en had het binnen het openingskwartier 3 geweldige kansen. Na goed doorzetten van De Smit stond Vercauteren oog in oog met de thuisgoalie, maar die hield zijn netten schoon en hield zo zijn ploeg in de titelrace. Even later mocht Laacheri vrij aanleggen vanaf 16m maar zijn schot miste net het kader. Op het kwartier werd een goed aangesneden corner van Cheick staalhard gekopt door Konrad, jammer genoeg net over doel. Toch was het binnen het half uur wel raak toen Laacheri na een geweldige rush het hoofd koel hield en de bal beheerst binnenschoot. Deze voorsprong werd behouden tot de rust, op basis van het sterk openingskwartier misschien een te krappe voorsprong.


De tweede helft speelde Schoonaarde alles of niks en Vrasene had het hier moeilijk mee. Vrasene kreeg wel de beste kans direct na rust toen Vercauteren een vrijschop net naast knikte. De 1-1 kwam er toch toen op één van de vele geweldige centers de thuisspits werd gevonden die staalhard binnenkopte en geloof bij de thuisploeg bracht. Deze hoop werd echter snel de kop ingedrukt toen bij een volgende uitbraak Dom goed doorzette en de bal bij Laacheri bezorgde. Marouane kapte zijn man uit en schoot met zijn linker zijn tweede van de middag op het bord. De thuisploeg kreeg geen tijd om te herstellen, want enkele minuten later reageerde Dom attent en strafte een misverstand tussen keeper en verdediging af. Deze 1-3 was het spreekwoordelijke nekschot. Vrasene slaat hiermee Schoonaarde uit het titeldebat en lijkt voor de oppergaai enkel nog rekening te moeten houden met Sparta Waasmunster, Grembergen en misschien het volledig onder stoom komende Heikant Zele. Toch mogen we vooral fier zijn op onze jongens. Met 47 punten na 20 matchen en een geweldige reeks van 45/51 staan we nu al 10 weken aan de leiding. Volgende week volgt de derbij op Sint-Gillis-Waas.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 2 maart om 19:30
Competitie


KFC Vrasene

-


Rangers Opdorp

 

Vorige wedstrijd

Zaterdag 24 februari om 19:30
Competitie


KFC Vrasene

3 - 2

wedstrijdverslag

KFC Moerbeke

Klassement

# Team G PTN
1 KFC Vrasene 22 53
2 SK Grembergen 22 41
3 Sparta Waasmunster 22 40
4 KFCH Sinaai 22 39
5 FC Juventus Schoonaarde 22 38
6 KFC Moerbeke 22 38
7 KFC Heikant Zele 22 37
8 Rangers Opdorp 22 36
9 KSK Kieldrecht 22 35
10 JV Kruibeke 22 33
11 KSK Kallo 22 32
12 Sporting Sint-Gillis-Waas 22 20
13 SK Kemzeke 22 19
14 WB Sint-Niklaas 22 18
15 Sportkring Sint-Niklaas 22 12
16 Voetbalclubs Sint-Gillis 22 6

double pass 2 stars

double pass 2 stars

double pass 2 stars